Integrama: TORT CU BERE NEAGRĂ (Integramă cu reţetă)
(Monica ILIUŢĂ)

Reţetă apărută în Integrama Femeilor, nr. 200 / octombrie 2019


Pentru blat, facem un ....................(1) din 120 g ....................(2) topit, un pahar de 180 ml de ....................(3) ....................(4) și 50 g ....................(5) cu 75% ....................(6). Punem amestecul la foc mic și omogenizăm cu un ....................(7), apoi încorporăm și 40 g pudră de cacao. Separat, în alt ....................(8) mixăm 2 ....................(9) cu 170 g ....................(10), apoi adăugăm 125 g ....................(11) și mai mixăm 2 minute. Adăugăm amestecul de bere, răcit, după care încorporăm 200 g ....................(12) amestecată cu un praf de ....................(13) și un plic praf de copt. Coacem blatul pentru 40 de minute, la 180 de grade, într-o ....................(14) rotundă, cu diametrul de 18 cm, tapetată cu hârtie de copt. Pentru cremă, mixăm 300 ml ....................(15) lichidă cu 2 linguri de zahăr pudră. Adăugăm 250 g ....................(16) și omogenizăm. Topim pe baie de aburi 100 g ciocolată albă, o răcim 2-3 minute, apoi o adăugăm în cremă. Din 50 ml apă, 2 linguri de zahăr și 150 g ....................(17) facem un sirop, la foc potrivit, amestecând constant cu o lingură pentru a se mărunți fructele. După ce a fiert 5-6 minute, îl strecurăm. Pentru a asambla tortul, îl feliem, însiropăm și umplem cu straturi de mousse de ciocolată albă. Decorăm cu ciocolată neagră topită și zmeură proaspătă.
Timpul tau: 00:00:00
Puncte: 0
Timpul tau: 00:00:00
Puncte: 0