Careu: Supercolorebus (Careu colectiv)
(Laurenţiu BELEI & Grupul Facebook ENIGMISTICA)

Careu colectiv apărut în Rebus Elixir nr. 205-206.

Încrucişare : Laurenţiu BELEI
Au definit membri ai grupului Facebook-ENIGMISTICA: Gheorghe ARVINTE (G.A.), Laurenţiu BELEI (L.B.), Iustin BUŞE (I.B.), Remus BUTĂNESCU (R.B.), Dumitru CIOFLICA (D.C.), Constantin CIOROBEA (C.C.), Alexandru Mihai CODREANU (A.M.C.), Nistor COSTEA (N.C.), Gheorghe GURĂU (G.G.), Marius POPA MUNTEAN (M.P.M.), Nicolae MUTULIGA (N.M.), Nicuşor NĂSUI (N.N.), Ioan Augustin ROMAN (I.A.R.), Cristian ROTAARIU (C.R.), Dan ŞTEFĂNESCU (D.Ş.), Nicolae ŞUT (N.Ş.), Vasile TÎRŞOLEA (V.T.), Mihai TUN (M.T.) şi Bogdan VLAD (B.V.)

Definiţiile cuvintelor, înscrise în ordinea apariţiei (de la stânga la dreapta şi de sus în jos), din spaţiile galbene din grilă sunt următoarele: Privitor la un spectacol unde actorilor li se dau note pentru interpretare; Ca-n junglă se duce creanga... invadând; Conduc vasele până la destinaţia finală, atingând pământul; Ciudata ce o arăţi lumii!; Termenul asemenea remarcat dintr-o constatare!; Poate să calce fără mâini; O mărită... la genul masculin fiind vorba. (V.T.).

Definiţiile cuvintelor, înscrise în ordinea apariţiei (de la stânga la dreapta şi de sus în jos), din spaţiile verzi din grilă sunt următoarele: Purtarea lor implică acceptarea unor norme standard; Un titlu din scrierile lui Al. Dumas-tatăl; Dacă-i ai, considerăm doar o parte; A uza rapid articulaţiile; Acţiune pe un teren, soldată cu gol; Portocalii ce ne îmbie la un desert cu fructe (sg.); Ce-i al lui... i se cuvine (B.V.).

Definiţiile cuvintelor, înscrise în ordinea apariţiei (de la stânga la dreapta şi de sus în jos), din spaţiile roz din grilă sunt următoarele: Organe de conducere responsabile pentru bătăile... aplicate oamenilor; Simbolismul vechilor scriitori germani; Deschid căile de comunicaţie cu trecutul... tare greu; Vechea origine a felinarului!; Face claie după claie...; Umbrele de soare (sg.); Picat cu tronc la curte (C.R.).

Definiţiile cuvintelor, înscrise în ordinea apariţiei (de la stânga la dreapta şi de sus în jos), din spaţiile albastre din grilă sunt următoarele: Este înăbuşitor în pădurile tropicale; Pireul e pentru aceştia; Galbeni vechi găsiţi în Dobrogea (sg.); Sunt sus pe o scară... de la nemţi; Cei ce înaintează cu greu; Asta nu e văzută bine; Nu e luminat... v-o spun pe faţă! (N.N.).
Timpul tau: 00:00:00
Puncte: 0
Timpul tau: 00:00:00
Puncte: 0