Integrama: VINETE ÎN STIL TURCESC (Integramă cu reţetă)
(Monica ILIUŢĂ)

Integramă apărută în nr. 199 al revistei Integrama Femeilor/ septembrie 2019

Curățăm de coajă, parțial, 5 ....................(1), dându-le un aspect vărgat și lăsându-le codițele. Facem o secțiune, pe lung, în mijlocul lor, dar nu până jos, pentru a putea, mai apoi, să le umplem. Le acoperim cu apă cu ....................(2) și le lăsăm 30-40 de minute să se înmoaie. Le scoatem, le ștergem cu șervețele de hârtie, le ungem bine cu ....................(3) și le așezăm într-o tavă, cu secțiunea în sus. Dăm tava la cuptor, la 180 de grade, până ce vinetele sunt coapte și rumenite. Pregătim umplutura călind într-o tigaie cu ulei încins 4 ....................(4) și 3-4 căței de ....................(5). Adăugăm mai apoi 2-3 ....................(6) ....................(7), iar peste 2-3 minute punem 250 d de ....................(8) ....................(9) de ....................(10). Amestecăm bine și lăsăm pe foc până ce carnea își schimbă culoarea. Asezonăm cu sare și ....................(11) după gust. Scoatem vinetele din cuptor, lărgim acolo unde e secțiunea pentru a forma niște bărcuțe. Le presărăm cu puțin ....................(12), apoi le umplem, iar deasupra lor așezăm câte o felie de roșie și una de ardei. Punem vinetele în tavă și adăugăm printre ele 2 linguri de ....................(13) de ....................(14) amestecată cu 150-200 ml apă. Dăm tava la cuptor, iar după ce s-au rumenit frumos, servim vinetele presărate cu ....................(15). Poftă bună!
Timpul tau: 00:00:00
Puncte: 0
Timpul tau: 00:00:00
Puncte: 0