Integrama: TORT CU NUCĂ ŞI STRUGURI (Integramă cu reţetă)
Integramă apărută în numărul 199/septembrie al Integramei Femeilor
Pentru reţetă avem nevoie de 5 ............ (1) mari. Mixăm gălbenuşurile cu 80 g ....................... (2) până îşi dublează volumul, apoi încorporăm 3 linguri ........................ (3). Albuşurile le frecăm spumă cu un praf de sare şi 100 g zahăr. Încorporăm gălbenuşurile cu ajutorul unei spa-tule, apoi prin mişcări circulare amestecăm cu 150 g ........................... (4) şi puţină coajă de ........................... (5). Repartizăm compoziţia în 3 tăvi (17 cm diametru) tapetate cu hârtie de copt. Tăiem pe jumătate 80 g boabe ................................. (6), scoatem sâmburii, apoi le presărăm în 2 dintre tăvi. În cea de-a treia tavă presărăm 40 g ............................. (7) copt. Dăm tăvile la cuptor 30-40 de minute la foc potrivit. Pentru cremă amestecăm 500 g .............. (8) mascarpone, 250 g .................. (9), 250 g ............................. (10), 3-4 linguri ................ (11) şi la final încorporăm 200 g .................... (12) lichidă bătută spumă. Însiropăm blaturile cu un amestec de 170 ml apă şi 3 linguri .................... (13) de salcâm. Punem un blat cu struguri pe platou, deasupra 200 g cremă, blatul cu nucă, cremă şi ultimul blat. Dăm la frigider 2 ore, apoi îl îmbrăcăm într-un strat subţire de cremă şi decorăm după gust. Dăm la rece cel puţin 6 ore.
Pentru reţetă avem nevoie de 5 ............ (1) mari. Mixăm gălbenuşurile cu 80 g ....................... (2) până îşi dublează volumul, apoi încorporăm 3 linguri ........................ (3). Albuşurile le frecăm spumă cu un praf de sare şi 100 g zahăr. Încorporăm gălbenuşurile cu ajutorul unei spa-tule, apoi prin mişcări circulare amestecăm cu 150 g ........................... (4) şi puţină coajă de ........................... (5). Repartizăm compoziţia în 3 tăvi (17 cm diametru) tapetate cu hârtie de copt. Tăiem pe jumătate 80 g boabe ................................. (6), scoatem sâmburii, apoi le presărăm în 2 dintre tăvi. În cea de-a treia tavă presărăm 40 g ............................. (7) copt. Dăm tăvile la cuptor 30-40 de minute la foc potrivit. Pentru cremă amestecăm 500 g .............. (8) mascarpone, 250 g .................. (9), 250 g ............................. (10), 3-4 linguri ................ (11) şi la final încorporăm 200 g .................... (12) lichidă bătută spumă. Însiropăm blaturile cu un amestec de 170 ml apă şi 3 linguri .................... (13) de salcâm. Punem un blat cu struguri pe platou, deasupra 200 g cremă, blatul cu nucă, cremă şi ultimul blat. Dăm la frigider 2 ore, apoi îl îmbrăcăm într-un strat subţire de cremă şi decorăm după gust. Dăm la rece cel puţin 6 ore.